Forest canopy

Inspired by the ‘Bamboo Forest’ of a nearby national park, the Wuxi Taihu Show Theatre near Shanghai marks the entrance to a huge new tourist attraction in its city. Roseanne Field reports The city of Wuxi sits on the banks... View Article

West End wellness

The Crown Estate’s first coworking venture, off London’s Regent Street, offers a nurturing environment for small businesses in a refurbished building which is also the first Well-accredited project of its kind. James Parker reports A new coworking space completed in... View Article

Climb every mountain

Challenged by steep topography, unspoilt alpine surroundings, and a devastating fire after its initial construction, the creation of a community sports and activity hall brought architect, client and locals together in the Swiss village of Le Vaud. Sébastien Reed speaks... View Article

All hands on deck

The UK’s official agency for shipping and Royal Navy data has a new headquarters in Somerset, designed to push collaboration to the fore, in an open and fluid structure enhanced by timber throughout. Jack Wooler reports on how the AHR-designed... View Article

Flexibility and agility

A new sports centre forms a key part of an ongoing masterplan at Oxford University’s iconic Iffley Road Sports Complex, where Roger Bannister broke the four-minute mile. James Parker reports on a highly flexible space with an innovative glass floor... View Article

An open book

An adaptive reuse project in a former Netherlands train depot is being hailed as a sign of things to come for public libraries, with an open design that provides a lot more than just bookshelves. Jack Wooler reports Located in... View Article

A vision of inclusivity

Jack Wooler spoke to the architect of an innovative and sensitive housing project for a mix of visually impaired and open market residents, achieved on a challenging site in Surrey Work is now underway at the Royal National Institute of... View Article

Citadel of care

A new hospital in a sensitive location in Israel combines a state of the art, wellness-oriented healthcare facility with a design for resilience against attacks. Roseanne Field reports Situated in Ashdod, a large city in southern Israel, the Samson Assuta... View Article

Green house effect

Nestled into the Scottish highlands, a new kind of sustainable house design makes a simple, repeatable and inventive structure from abundant local materials to yield big cost savings. Sébastien Reed speaks to architect Gokay Deveci about Integra House Integra House... View Article

Building community links

Linking a housing estate in Bath with a new housing development, BDP’s new community centre and school provides a local landmark that also offers strong links back to the site’s D-Day heritage. James Parker reports The new Community Hub designed... View Article

Vertical integration

Architype’s Eco Business Centre brings flexible shared workspace to eco-town North West Bicester, in what ended up being the UK’s first non-residential Passivhaus Plus accredited building. Sébastien Reed reports There are 6,000 new ‘true’ zero-carbon homes planned for North West... View Article

The big reveal

James Parker speaks to the architect of a complex restoration project in Manchester to create a boutique hotel which enhances industrial Victorian architecture, and celebrates the city’s trading history A new adaptive reuse project in Manchester has rescued three important... View Article

Building a cultural bridge

Jack Wooler spoke to Antti Nousjoki of ALA architects about how Finland’s biggest library combines an inviting ‘bridge’ structure with shifting timber and glass facades The new Oodi Library in Helsinki is a modern take on the building typology, offering... View Article

A funnel of light

A central London office regeneration sees a melange of Art Deco and Art Moderne reinstated and illuminated from within through a glass funnel. Sébastien Reed reports The prow clock tower at No 1 New Oxford Street has long been a... View Article

Blocks of colour

aLL Design took on a residential project in Docklands to not only add colour, character and sustainability for a mix of residents, but also to solve a spatial efficiency puzzle for the client, as James Parker discovers The practice founded... View Article

The gentle art of conservation

A historic Hong Kong police compound and prison have been restored and developed into a new centre for heritage and arts, in the largest heritage project the area has seen. Gary Sparrow from Purcell explains to Jack Wooler how the... View Article

Living in harmony

Combining a contemporary music college with a mix of residential accommodation, The Music Box is a new landmark for Southwark. Trevor Morriss, principal architect, explains to Jack Wooler how uses were carefully integrated to create a unique hybrid Connecting a... View Article

A vital force

Steven Holl Architects’ Maggie’s Cancer Centre at London’s oldest hospital is wrapped in a translucent facade, which takes historic musical design cues to enliven its interior and exterior. Sébastien Reed reports St. Bartholomew’s hospital (‘Barts’) in the City of London... View Article

On a learning curve

With the new V&A museum plus a regenerated waterfront, Dundee was in dire need of a new station with the right presence. James Parker describes how the architects steered an evolving project that produced an unconventional concourse building topped by... View Article

Where past and future meet

Combining old and new in a unique composition created from two dramatically reimagined Victorian roofs, Heatherwick Studio’s Coal Drops Yard retail scheme forms the heart of the King’s Cross regeneration. Roseanne Field reports Formerly a gritty part of London, King’s... View Article